ODPOVĚD - proč odkazy PRYČ?

25.12.2012 17:28

Protože nechci psát tutéž zprávu x lidem, dovolím si jeden email s odpovědí zveřejnit:

 

Dotazy obsahují vcelku toto:

Proč chcete rušit odkazy? Vždyť stahování je legální a lidé to budou dělat stejně i nadále...

A je to dobrá práce atd atd...

 

Odpověď:

Samotné stahování (souborů) trestné není. Skladování stažených souborů už ale sporné je... Nicméně lidi často odsuzuje svědomí, protože cítí, že to špatné je, že kradou. Jak to tedy je? Kde je pravda?
V Bibli je psáno: Litera zabíjí, ale Duch oživuje. (2 Korintským 3:6) - tedy že pokud se budeme jen slepě řídit tím, co je psáno, spásu nám to nepřinese. Že k tomu potřebujeme poznání Ducha Svatého.
A Bůh (skrze Bibli) dal lidem základy toho, co je dobré a co špatné. Tedy základy pro morálku a světské zákony. Když se tedy doslovně řídíme zákony (stahování je OK) ale svědomí nás odsuzuje - něco je špatně.

Takže si představte někoho, kdo cítí, že stahování je špatné, tak to nedělá. Pak narazí na mé stránky, kde stačí jen kliknout... podlehne tomu... a pak z toho bude muset podle své víry činit pokání?!
Kdo má ale pochybnosti, je odsouzen, protože se nechová podle své víry. A cokoli není z víry, je hřích. (Římanům 14:23)
Píší mi lidé, kteří to mají stále jako nevyřešenou otázku. Příbuzní křesťané jim nadávají do zlodějů, zatímco jiný křesťan (já) jim ty odkazy servíruje. Takoví lidé pak zmatení píší mě a ptají se mě, jestli to správné je nebo není a proč... A co mám na to odpovědět? Takové lidi já tedy v podstatě uvádím do pokušení. A je psáno:
Kdokoli by ale svedl jednoho z těchto maličkých, kteří ve mne věří, bylo by pro něj mnohem lepší, kdyby mu na krk pověsili mlýnský kámen a hodili ho do moře. (Marek 9:42, Lukáš 17:2)

Došel jsem tedy k závěru, že odkazy prostě musí pryč, protože nechci být souzen za svedení slabších ve víře.
Kdo už na ty stránky chodí, tak ví, že všechny odkazy ke stažení směřují jen a pouze na ulozto.cz - a tam jsou všechny dostupné filmy velmi lehce dohledatelné. Takže kdo stahovat chce, tak si to najde. Kdo stahovat nechce/nemůže, nebudu ho uvádět do pokušení. Tak asi tak...

Admin

 

 

 

Komentáře

Datum: 17.11.2013

Vložil: vladimír

Titulek: něco málo ke stahování

Zdravím,
jen přispěji trochu do "mlejna" k této problematice. Když jsme dělali evangelizaci na náměstí a ptali se na úřadě na poplatky za puštěnou křesťanskou hudbu, tak nám bylo řečeno, že na křesťanskou tvorbu nebo hudbu se tyto poplatky nevztahují.

Nicméně je také potřeba si uvědomit, že stát nás zcela legálně a systematicky okrádá a to když si člověk koupí prázdné DC/DVD/disk/MP3 přehrávač/SSD, HDD, flash paměť, DVD mechaniku, která se vám pokazila a další, že všeho již paušálně ! zaplatíte poplatky OSA za to, že si tam můžete uložit zákonem chráněné dílo bez ohledu na to, že tyto média použijete pro vlastní potřebu jako vlastní video, vlastní písně atd. Takže slušně řečeno, máte jako by předplaceno. A věřte není to málo. DVD mechanika 9 kč, SSD 51 kč, HDD 31 kč, DVD disky 25 kč... takže to jsou částky, které při nákupu "věnujete" do autorského fondu..a vězte ročně to dělá i stokoruny.

Datum: 01.11.2013

Vložil: Janka

Titulek: stahovanie

Dobry den,

v Katolickych novinach bol naposledy uverejneny clanok v suvislosti so svedomim a piratstvom ako takym, ktory z pohladu knaza viac ozrejmuje spravne ponimanie piratstva a autorskych prav. Mozno tento clanok by viac ozrejmil tieto otazky.

Přidat nový příspěvek