Archiv článků

OMLUVA

13.01.2013 20:14

Za chybně zařazený film TAJEMSTVÍ HROBKY - byl na tyto stránky zařazen v podstatě omylem. Už je to napraveno.

Nová sekce

02.01.2013 15:56

Dlouhodobě jsem si pohrával s myšlenkou přidat na stránky i krátká videa, která nejsou v žádných databázích. Tak jsou tady! (menu - krátká online videa) Existuje neuvěřitelné množství toho, co by se tam dalo zařadit... Navzdory tomu tam budu přidávat jen občas něco. Kdo má TIP Který ho opravdu silně zaujal, může poslat přes KONTAKT. Jiným způsobem zde návštěvníci vkládat videa nebudou.

ODPOVĚD - proč odkazy PRYČ?

25.12.2012 17:28

Protože nechci psát tutéž zprávu x lidem, dovolím si jeden email s odpovědí zveřejnit:

 

Dotazy obsahují vcelku toto:

Proč chcete rušit odkazy? Vždyť stahování je legální a lidé to budou dělat stejně i nadále...

A je to dobrá práce atd atd...

 

Odpověď:

Samotné stahování (souborů) trestné není. Skladování stažených souborů už ale sporné je... Nicméně lidi často odsuzuje svědomí, protože cítí, že to špatné je, že kradou. Jak to tedy je? Kde je pravda?
V Bibli je psáno: Litera zabíjí, ale Duch oživuje. (2 Korintským 3:6) - tedy že pokud se budeme jen slepě řídit tím, co je psáno, spásu nám to nepřinese. Že k tomu potřebujeme poznání Ducha Svatého.
A Bůh (skrze Bibli) dal lidem základy toho, co je dobré a co špatné. Tedy základy pro morálku a světské zákony. Když se tedy doslovně řídíme zákony (stahování je OK) ale svědomí nás odsuzuje - něco je špatně.

Takže si představte někoho, kdo cítí, že stahování je špatné, tak to nedělá. Pak narazí na mé stránky, kde stačí jen kliknout... podlehne tomu... a pak z toho bude muset podle své víry činit pokání?!
Kdo má ale pochybnosti, je odsouzen, protože se nechová podle své víry. A cokoli není z víry, je hřích. (Římanům 14:23)
Píší mi lidé, kteří to mají stále jako nevyřešenou otázku. Příbuzní křesťané jim nadávají do zlodějů, zatímco jiný křesťan (já) jim ty odkazy servíruje. Takoví lidé pak zmatení píší mě a ptají se mě, jestli to správné je nebo není a proč... A co mám na to odpovědět? Takové lidi já tedy v podstatě uvádím do pokušení. A je psáno:
Kdokoli by ale svedl jednoho z těchto maličkých, kteří ve mne věří, bylo by pro něj mnohem lepší, kdyby mu na krk pověsili mlýnský kámen a hodili ho do moře. (Marek 9:42, Lukáš 17:2)

Došel jsem tedy k závěru, že odkazy prostě musí pryč, protože nechci být souzen za svedení slabších ve víře.
Kdo už na ty stránky chodí, tak ví, že všechny odkazy ke stažení směřují jen a pouze na ulozto.cz - a tam jsou všechny dostupné filmy velmi lehce dohledatelné. Takže kdo stahovat chce, tak si to najde. Kdo stahovat nechce/nemůže, nebudu ho uvádět do pokušení. Tak asi tak...

Admin

 

 

 

Vypadá to...

22.12.2012 00:57

...že se tady momentálně nic neděje. A dá se říct, že je to pravda. Momentálně se řeší některé zásadní věci o dalším fungování, které zřejmě nabude ještě jiný směr než byl dosud. A to např, že počátkem příštího roku z tohoto webu zmizí odkazy kde sehnat konkrétní film. Né každý má s Bohem vyřešenou legalitu stahování... A ti, kteří s tím mají problém vnímají odkazy jako pomoc při krádeži, nebo dokonce svod k hříchu. A něco takového rozhodně dělat nechci...

ZMĚNA NÁZVU WEBU

07.12.2012 04:31

Z důvodu ztížností na nezveřejňování katolických filmů web přejmenován z provokativní "DATABÁZE" na "TIPseznam". Asi to přece jen lépe vystihuje podstatu webu...

Drobné úpravy - opravy

06.12.2012 22:29

Doplnění některých chybějících obsahů, odkazů a oprava chybných... Prostě běžná údržba :)

Agent Abbey

04.12.2012 02:26

Krátkometrážní snímek o návštěvě američanky v Číně. ZDE

Odvážní

30.11.2012 07:16

Film odvážní (courageous) má nový odkaz na uložto - s CZ dabingem! Odkaz na YOUTUBE je stále jen na otitulkovanou verzi...

Biblické příběhy

28.11.2012 01:25

Pustil jsem se do zpracování poslední chybějící skupiny filmů.

Josef, Abrahám atd

27.11.2012 22:23

Přidány biblické příběhy.

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>